MPH Architects | Peregrine Headquarters
17441
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17441,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

PEREGRINE HEADQUARTERS

FULL DESIGN SERVICES

Client
Peregrine Corporation

Location
Adelaide

Value
$50 million

Completion
2018

The development will be a signature building and form a gateway to the cosmopolitan end of The Parade. The design is in context with the area and is articulated with a three-level stone clad podium base and a four-level ‘floating’ glazed tower setback to reduce the overall visual scale of the building.  The upper level tower is screened with dynamic folded fritted glass planes providing a lightweight layered façade that has a sense of movement, creating a visual marker day and night to the precinct.

The project features key initiatives to ensure that an optimum balance of sustainability, energy efficiency and occupant health and welfare are delivered, including:

– Engineering systems designed to enable the development to capitalise on the use of on and off site renewable energy using thermal energy storage

– High efficiency environmental control systems, tuned to take advantage of Adelaide’s climate with a high ration of outside air for occupants. These will include night-time cooling of the building

– Optimised floor plates and the integration of internal atriums maximise daylight dispersion across all areas of the building

– A high efficiency, twin façade which moderates the external environment and assists in reducing energy use throughout the year

– ‘End of trip’ facilities comprising showers, lockers and changing facilities to encourage users of the building to limit vehicular transport options and spend time on healthy living including fitness and other activities